Davies d.o.o.

Cijene

Prevođenje

Cijene prijevoda ovise o složenosti prijevoda i roku u kojemu je potrebno dovršiti prijevod. Primjerice, vrlo složeni pravni ugovor računat će se po višoj cijeni od prijevoda poslovnog pisma bez tehničkih detalja. Prijevod se naplaćuje po autorskoj kartici (1500 znakova bez razmaka, ili 1800 znakova s razmacima), a ne po stranici. Ako nam pošaljete tekst, možemo vam reći okvirnu cijenu prijevoda, ali konačni broj kartica moguće je točno odrediti tek nakon završenog prijevoda. Najmanja jedinica je 1 kartica teksta.

Rokovi

Maksimalno se trudimo prevesti tekst što je brže moguće, ali rokovi ovise i o našoj trenutnoj opterećenosti drugim prijevodima. U prosjeku možemo prevesti oko 6 kartica u jednom danu, a ako je prijevod hitan i zahtijeva veći broj kartica po danu cijena prijevoda bit će 30% viša.

Način dostave tekstova

Najbolje je tekstove poslati elektronskom poštom, ali mogući su i ostali načini dostave. Ukoliko nisu u nekom zaštićenom formatu, nastojat ćemo održati i originalan format teksta.

Jezična redaktura i lektura prijevoda

Cijena jezične redakture i lekture je uračunata je u cijenu prijevoda. Ako ste sami preveli tekst, ili ga je netko drugi preveo za Vas, možemo obaviti jezičnu redakturu i lekturu takvih prijevoda. Okvirnu cijenu možemo dogovoriti nakon što nam pošaljete prijevod (ili uzorak prijevoda). Cijena će ovisiti o prirodi posla i roku. Jezična redaktura i lektura su povezane usluge, iako se u nekim slučajevima mogu naručiti odvojeno. Jezičnu redakturu i lekturu obavlja iskusan lektor koji je izvorni govornik ciljnog jezika.

Usmeno prevođenje

Simultano prevođenje se naplaćuje za pola dana (do 3 sata) ili za cijeli dan (6 sati). Za više od 6 sati prevođenja naplaćuju se prekovremeni sati.

Konsekutivno prevođenje se može naplatiti i po satu, a najmanja jedinična cijena je za 2 sata.

U slučaju da ste prevoditelje rezervirali za određeni termin, a taj termin bude otkazan unutar 2 tjedna prije dogovorenog termina, dužni smo vam naplatiti naknadu za otkaz u iznosu od 50% od dogovorene cijene.